• bg
  • Search

Новини

Собственик на Agrifac Condor постави световен рекорд за добив на пшеница (ВИДЕО)
 Agrifac Condor
13.11.2017 г.Земеделски производители от регион Кентърбъри, Нова Зеландия, собственици на самoходна пръскачка Agrifac Condor, поставиха нов световен рекорд по добив на пшеница.

Зърнопроизводителите Ерик и Матсин Уотсън са постигнали добив от 16.791 тона от хектар, благодарение и на приложена високоефективна растителна защита през цялата година със самоходната пръскачка Agrifac Condor.

От 4 години Ерик е горд собственик на Agrifac Condor, оборудвана със системата HighTechAirPlus, която позволява качествено пръскане с по-малко количество вода.

Това удължава времето за пръскане, като за час се обработват по-големи земеделски площи в сравнение с други пръскачки.

Ерик Уотсън споделя:

“В момента самият аз осъществявам пръскането на площите. Харесва ми да пръскам, но не и да харча пари за агрохимия. Това е начин да се види и оцени производството на зърното, затова тази ангажираност наистина ми харесва. Самоходната пръскачка Agrifac Condor е много хубава машина за работа в зърнопроизводството. "

След като Ерик Уотсън разбира, че е поставил нов световен рекорд по добив на пшеница, инвестира в нова самоходна пръскачка Agrifac Condor Endurance, с работен обхват на пръскащите щанги от 48 метра.

Тази пръскачка зърнопроизводителят използва не само за растителна защита, но за прилагане на течни листни торове.

“Капацитетът на новата машина е много важен в някои критични дни, когато се налага постоянна работа при ограничено време. Така наскоро приложихме растителна защита в рамките на един ден на площ от над 2000 декара.”, обяснява Ерик Уотсън.

Condor Endurance е най-голямата пръскачка от серията “Condor”. Оборудвана е с 8000 литров резервоар, а в комбинация със системата HighTechAirPlus осигурява върхова производителност при намалена нужда от вода.

Освен световния рекорд по добив на пшеница в Нова Зеландия, Agrifac остава водещ бранд при световните рекорди в пръскането. Каролин, Тони и Брендън Мейсън осъществиха лятно пръскане с Condor Endurance на 2,638 ха (6,515,86 акра) за 24 часа. Другият световен рекорд също е поставен от самоходна пръскачка Agrifac -  1507 декара само за един час.

Повече информация, технически детайли и консултация за самоходните пръскачки Agrifac Condor можете да получите от официалния вносител за България - Римекс Технолоджийс - тел.: 0879 999 990  ; e-mail: info@rimex.bg