• bg
  • Search

Новини

Силен интерес по време на БАТА Агро 2017 към машините на Римекс Технолоджийс (ВИДЕО)
БАТА Агро 2017
12.06.2017 г.

Римекс Технолоджийс отчете силно участие в изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2017, което се проведе в Стара Загора. На щанда на компанията през всички дни имаше много дългогодишни, а също и редица нови клиенти на фирмата, които се запознаваха с цялостните технологични решения в портфолиото на Римекс.

На полеви презентации в реални условия бе показана почвообработващата техника на престижния бранд BEDNAR. Земеделските производители бяха впечатлени от ефективната работа на продълбочителя Bednar Terraland 4000 позволяващ бърза и евтина обработка на почвата на дълбочина до 65 см!

Показана бе и високата производителност на тежкия дисков култиватор Bednar Atlas, предназначен за обработка на стърнища на дълбочина до 18 см с голямо количество остатъци след жътва.

Предсеитбеният култиватор Bednar Swifter пък показа извършването на 7 работни операции в едно минаване. Машината осигурява подготвяне на семенното легло с едно минаване, даже при тежки почви.

Сеялката за слята повърхност Bednar Omega 6000 също бе акцент на полевите тестове. Тя впечатли зърнопроизводителите със своята система PSP, която позволява на сеещите ботуши да поставят семената прецизно на еднаква дълбочина по цялата работна ширина на машината, както и осигуряват перфектно копиране на терена, както в напречно, така и в надлъжно сечение.


 


Английският производител на пръскачки FarmGem, на който Римекс стана официален вносител за България също бе представен на БАТА Агро. Земеделците оцениха високо новата серия прикачни пръскачки FarmGem Innovator с 24 метра работен захват, които се отличават с високо качество и прецизност. Стандартното оборудване на пръскачките включва цветен дисплей за автоматичен контрол на нормата на пръскане, 7 секционен контрол на стрелата, сензорен монометър и др.

Самоходните пръскачки Agrifac бяха флагмънът на полевите тестове по време на изложението в Стара Загора.  Представен бе моделът Agrifac Condor IV с обем 4000 литра и 36 метра стрела. Пръскачката използва уникалното Agrifac StabiloPlus шаси с регулируем клиренс от 130 до 200 см, като всяко колело разполага със собствен цилиндър за изравняване на шасито при стръмни наклони. Системата за автоматично нивелиране осигурява перфектна стабилност на машината на всички оси, дори при силно наклонени терени.

По време на полевите тестове на БАТА Агро, бе представена и новата италианска марка в портфолиото на Римекс, това е Er.Mo - престижен производител на почвообработваща техника.


Земеделците видяха отличната работа на дисковата брана Er.Mo DMX, с продълбочителни органи, която е предназначени за трактори с мощност от 150 до 300 к.с. MX е универсална машина, която може да работи както в необработени твърди почви, управлявайки голямо количество растителни остатъци, така и след оран - за предсеитбена подготовка на почвата.

Марко Петручи, експорт мениджър на Er.Mо заяви:
“ Радваме се на партньорството, което стартирахме с Римекс и имаме много добри очаквания. Ние имаме над 50 годишен опит в производството на почвообработваща техника. Фокусът ни към българските земеделци е насочен към това да получат най-високо качество на най-конкурентна цена. Новата брана DMX е много здрава и високопроизводителна и ние сме сигурни, че фермерите ще си я препоръчват един на друг, така както става в Италия и редица други европейски държави.”
 

Специален гост на щанда на Римекс бе и търговския директор на престижния английски бранд FarmGem, който заяви:

“Ние произвеждаме 4 серии високотехнологични пръскачки за нуджите на всички типове стопанства. Заводите ни се намират в Англия, Унгария и Гърция, а за българските земеделци е важно да знаят, че нашите пръскачки се предлагат с 3 години гаранция, което е сериозно предимство спрямо конкурентните брандове.

Много сме доволни от намирането на надежден партньор за България в лицето на Римекс, които са доказани през годините професионалисти и имат отлично отношение и пазарно позициониране спрямо земеделските производители.”
 

Аттила Забо, Бизнес Мениджър в Bednar също изрази своите добри впечатления от представянето на БАТА Агро и полевите тестове:

“Ние започнахме партньорството си с Римекс през изминалата година, и за това време сме много доволни от развитието на пазара и представянето на нашите машини. Римекс е наш много надежден партньор, който е близо до фермерите, познава техните нужди и предлага най-правилните технологични решения за по-рентабилно земеделие. През тази година планираме и още полеви демонстрации, на които все повече земеделци да се запознаят с пълната серия машини, които произвеждаме.”
 

Повече информация за машините и технологиите, които Римекс предлага, можете да получите на телефон: 0879 999 990