• bg
  • Search

Новини

Римекс заведе група земеделци на изложението Агритехника 2017 в Хановер
Римекс - фермери - Агритехника 2017
13.12.2017 г.

За група свои лоялни клиенти и партньори фирма „Римекс Технолоджийс“ организира посещение на световното изложение в Хановер със специална програма. Публикуваме мнението за Агритехника 2017 на двама от тях:

РАДЕНКО ЧОЛАКОВ:

В Хановер виждаш бъдещето на земеделието

 
Раденко Чолаков, собственик на фирма ЕТ „Раденко Чолаков“, сподели: Традиционното изложение за селскостопанска техника в немския град Хановер посещавам редовно. Въпреки това отново останах без думи, макар че имах представа какво да очаквам. Основната му тема тази година бе „Зелено бъдеще - интелигентни технологии” и тя е особено актуална днес, когато ежедневно трябва всички да полагаме усилия за опазването на околната среда.

В Хановер световно известни производители показаха иновативни решения при всички видове селскостопански машини, демонстрираха взаимодействието на различни технологии, предложиха нови и интелигентни мобилни приложения в селското стопанство. Впечатлиха ме техника за обработка на почвата, включително пръскачки, сеялки, култиватори, а така също трактори, подемни и машини за прибиране на фураж, както и напоителните съоръжения. Видях такива модели на автоматични системи за управление, които сякаш идват от далечното бъдеще, всичките за прецизно, устойчиво, екологично и модерно земеделие. Всички демонстрирани на изложението машини и технологии имат няколко цели, които са взаимно свързани – да бъде увеличена производителността в земеделския сектор, повишени качеството и ефективността на земеделския труд и да бъде облекчен и осъвременен максимално той.

Ценното за мен от това посещение бе възможността да се запозная и да проуча нови технологии, машини и решения. Самият факт, че на едно място са събрани около 2900 фирми от цял свят, презентиращи продукти и услуги, говори много за уникалността на международния панаир и на практика неограничените възможности, които осигурява на земеделските производители. На изложението ми хареса култиватор на фирма BEDNAR за слята обработка на почвата. Убеден съм, че точно той ми е необходим и смятам да закупя такъв модел за предстоящата пролетна кампания.

Точно затова съм благодарен на „Римекс технолоджийс”, че се заеха с организацията и осъществяването на това посещение. А „Римекс технолоджийс” е компания, която добре познавам, сътрудничеството ни е особено ползотворно за бизнеса. Закупил съм чрез нея доста машини, като трактори и прикачен инвентар и винаги, когато съм имал нужда, съм се обръщал към „Римекс технолоджийс” за помощ, която е идвала съвсем навреме. Във фирмата работят специалисти, които винаги са насреща с компетентни съвети и препоръки, а ремонтните екипи са незаменими. Затова и занапред ще разчитам на „Римекс технолоджийс”.
 
 
ДАНИЕЛ МИТОВ:
На Агритехника разбираш къде си и колко ти остава до върха
 
Даниел Митов, управител на плевенската фирма „Вектор М” ООД. Дружеството обработва 20 000 дка земя в околностите на селата Тодорово, Горталово и Къшин. Основната му дейност е зърнопроизводство. „Вектор М” ООД е създадена в края на 90-те години на миналия век. Съдружник на управителя е Георги Милев.
 
Представете си селскостопански машини, последно поколение, възможно най-високотехнологичните решения на различни системи за селското стопанство и бъдещото му развитие, които имат за цел повишаване производителността на земеделския труд.
 
С тези думи управителят на „Вектор М” ООД - Плевен, започва разказа си за най-голямото изложение в Европа и едно от най-престижните в света - „Агритехника”, в средата на ноември. „Агритехника” е сред най-авторитетните технически панаири, които не бива да пропусне да види нито един земеделски производител. Там може да си свериш часовника, да разбереш къде си и ще стигнеш ли там, където искаш, разказва Митов. На „Агритехника” едни от най-известните фирми от бранша представиха най-новото от производствените си листи.

Видяхме иновационни модели на машини, които ще работят c виcок капацитет и ефективност в ерата на дигиталността. Имахме възможността да проучим изключително съвременни технологии и машини, запознахме се с изделията на нови фирми. Впечатление направи участието на български дружества в престижния форум. Щандовете на различните компании, водещи в бранша, бяха разположени в над двайсет зали и открити площи. Бяха представени модели на автоматични системи за управление, модyли, компоненти и принадлежности за машинните паркове на фермерите. Видяхме техника за обработка на реколтата и на почвата, включително сеялки, торачки, пръскачки. Имаше последни модели трактори, транспортни средства, подемна, горска и комунална техника, машини за прибиране на фураж, електроника и аграрен софтуер. Бяха демонстрирани екологично чисти машини, предназначени за еко и прецизно земеделие. Тъй като ние сме зърнопроизводители, ни привлякоха и решения за обработката и съхранението на зърното. Там имаше семена, торове, пестициди, горива и смазочни материали, уточнява Митов.

Особено впечатление ми направи щандът на „Беднар“, чиято техника предлагат у нас „Римекс Технолоджийс”, новата технология сеялки за есенници на английската марка „Клейдън“. Хареса ми най-новият комбайн на „Клаас”, както и машините „Бомфорд“. Трябва да отбележа, че това посещение бе организирано изцяло от „Римекс Технолоджийс” .

С дружеството ние от „Вектор-М” ООД си сътрудничим още от самото начало и за нас това безспорно е надеждният партньор. Благодарение на „Римекс” в Хановер установихме контакти с колеги и с производители, получихме разяснения на най-високо равнище, което е огромен плюс за нас. Това е помощта, от която се нуждаем. Затова считам, че „Римекс Технолоджийс” е рамото, на което може винаги да се опрем.