• bg
  • Search

Новини

Римекс взе участие в международно обучение за лозарска техника Pellenc
Rimex Pellenc
07.07.2017 г.

Екипът на Римекс взе участие в обучение на френския производител на специализирана техника за лозарството Pellenc, в което участваха специалисти от Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Гърция и Молдова. Целта на обучението бе да се повишат знанията и уменията на търговците от Източна Европа по отношение на техниката, които компанията предлага на пазара.
 
По време на обучението специалистите, сред които и екип на Римекс,  посетиха едно типично френско лозарско стопанство в Южна Франция -  "Domaine De La Мadeleine”. Двамата братя от фамилия Bousquet се грижат за 800 дка лозя, като за тяхната механизация се използва предимно техника с марка Pellenc.
 
В това число стопанството разполага и работи със: Самоходният Гроздокомбайн Pellenc Optimum, машина за груба резитба Visio и машина за прецизна резитба TRP, машини за контурна резитба модел Panorama и машини за контурна резитба на 2 пълни реда. Двата модела на машините за контурна резитба са с технология на резитба – летящи ножчета.

Гроздокомбайнът Pellenc Optimum дава възможност на стопанството да прибира гроздето бързо и в правилното време, което спомага за получване на добро качество на прибраната реколта. Машините за груба и прецизна резитби подпомагат стопаните от своя страна да намалят до 90% времето за резитба за единица хектар. Двуредовата машина за контурна резитба им дава възможност да работят два пъти по-бързо при едни и същи разходи. Това за стопанството е от изключителна важност, тъй като в него се извършват 5 резитби годишно.
 
Цялата тази механизация и оптимизирането на разходите и времето за работа с помощта на лозарската техника от Pellenc дава възможност на братята Bousquet да извършват всички нужни операции без необходимост от допълнителна работна ръка. Те се справят само с помощта на техните синове, които управляват тракторите.