• bg
  • Search

Новини

Римекс показа в действие предимствата на машините BEDNAR (ВИДЕО+СНИМКИ)
презентация на BEDNAR
27.07.2017 г.


На полева презентация край Кнежа, в землището на зърнопроизводителя Борислав Горанов, Римекс Технолоджийс представи пълна гама земеделска техника с марката BEDNAR, както бяха презентирани и машини от останалите брандове на компанията - Merlo, FarmGEM, ER.MO.

Събитието бе част от  демонстрационната платформа "Заедно в земеделието", която се проведе в партньорство с Еуралис Семена, BASF и YARA.

Римекс представи цялостна технологична концепция за кампанията по засяването с рапица - от обработката на почвата до сеитбата и торовнасянето на иновативни торове.

Марио Лазаров - изпълнителен директор на Римекс Технолоджийс и Пламен Петков, търговски специалист от екипа на Римекс обясниха пред гостите на събитието предимствата на новите и комплексни технологии от BEDNAR:

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СЪБИТИЕТО:Зърнопроизводителите бяха силно впечатлени от отличната работа на предсеитбената прикачна дискова брана BEDNAR Swifterdisc, която показа много добра обработка в сухата почва. Това е машина, която с едно минаване извършва няколко агротехнически операции - качествено нарязване, разбъркване и заравяне на растителния материал, предимно благодарение на профилираните агресивни дискове.

При висока скорост и перфектна почвообработка бе демонстриран и новия култиватор BEDNAR Fenix, който разрохва почвата на 35 см.дълбочина и се отличава с изискване за по-ниска мощност на трактора. Машината позволява да се извършва качествена почвообработка дори при голямо количество растителни остатъци.

В землището край Кнежа, Римекс показа и леката универсална сеялка BENDAR OMEGA 6000, комбинирана с дискова обработка на почвата, което позволява засяването на различни видове култури както при конвенционални, така и при  технологии за минимална обработка на почвата. Системата за хидравличен натиск на сеещите ботуши при тази сеялка позволява да се работи дори и в екстремни условия.

Сеялката извършва няколко операции: разрушаване на повърхността на почвения профил, с  цел да се създаде оптимална начална среда за семената, изравняване на повърхността, торовнасяне, умерено валиране на почвата с гумения ролер и прецизна сеитба на избраната работна дълбочина, използвайки PSP система - специална система за прецизно полагане на семената. 

Пред зърнопроизводителите в Кнежа бе представена и дисковата брана BEDNAR ATLAS, която извършва интензивна обработка и смесване на растителните остатъци дори и при тежки почви благодарение на назъбените дискове с размер 620 на 6 мм .

BENDAR ATLAS  осигурява равномерно разпределение на растителните остатъци, покълналите семена и плевели..., за да се улесни гниенето им и да се постигне контролирана кълняемост. Машината дава отлични резултати при скорост от 15 км./ч.
 

Повече информация за цялостните технологични решения от Римекс Технолоджийс, можете да получите на : 0879 999 990  и www.rimex.bg