• bg
  • Search

Новини

Римекс подготвя силно участие на БАТА Агро 2017 с нови марки агротехника и полеви тестове
пръскачка FarmGEM
11.05.2017 г.

По време на изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2017, което ще се проведе в Стара Загора от 16-и до 19-и Май, на изложбена площадка E1, Римекс ще покаже новите марки, на които вече е вносител за България. Това са английските пръскачки FarmGEM - престижен бранд, който е специализиран в производството на навесни, прикачни, самоходни и специализирани лозаро-овощарски пръскачки, съчетаващи редица иновации и технически параметри, отговарящи на нуждите на всички подотрасли на селското стопанство. Важно предимство при този бранд пръскачки е 3 годишната гаранция на металните конструкции, което само по себе потвърждава надежността и здравината на изработката.

Другият нов бранд в портфолиото на Римекс е на италианската компания ER.MO, която произвежда висококачествена почвообработваща техника. По време на БАТА Агро, на 17-и Май от 13.00 ч, Римекс ще покаже полеви тестове в реални работни условия на плугове и дискови брани ER.MO от серията DMX – НОВО. През дългите години опит, компанията успешно съчетава италиански дизайн и изключително здрава специална шведска стомана, което определя високата степен на здравина машините.


Машините, които можете да видите на щанда на РИМЕКС по време на БАТА Агро 2017 в Стара Загора:

Стърнищен култиватор Bednar Terraland TN 4000
BEDNAR TERRALAND TN е продълбочител, позволяващ бърза и евтина обработка на почвата на дълбочина до 65 см! Уникалният дизайн на работните органи позволява обработка на всички видове почви без да е необходимо използването на голяма мощност. Машината може да се използва и за работа на дълбочини 25–55 см, като се разрушават компресираните почвени пластове и се подобрява профила на почвата.


Дисков култиватор Bednar Swifterdisc XO 6000
SWIFTERDISC XO_F е с висока работна скорост до 15 км/ч. Благодарение на прецизното разпределение на центъра на тежестта (оста е разположена пред задния ролер) машината се държи отлично, стабилна е, независимо от работната скорост. Машината осигурява качествено обработване само с едно минаване – качествено нарязване, разбъркване и заравяне на растителния материал, предимно благодарение на профилираните агресивни дискове.

Тежък дисков култиватор Bednar Atlas HO 6000
Тази машина има много здрава конструкция, предназначена е за обработка на стърнища на дълбочина до 18 см с голямо количество остатъци след жътва, дълбока обработка на стърнища, както и обработка на стърнища при сухи и тежки почви. Cross Control система осигурява регулиране на работния ъгъл на дисковете, а интегрирана ос осигурява отлична стабилност дори и при високи скорости и малки радиуси на завиване.

Предсеитбен култиватор Bednar Swifter SO 8000 F
SWIFTER SO_F е предсеитбен култиватор, базиран на традиционната версия SO. Опростен и лек, той комбинира до 7 работни операции в едно минаване. Машината е приложима както в стопанства използващи конвенционални методи, така и при технологии с ограничена обработка на земята. Машината осигурява подготвяне на семенното легло с едно минаване, даже при тежки почви. Работната дълбочина може да се наглася хидравлично от кабината на трактора.


Сеялка за слята повърхност Bednar Omega OO 6000
Сеялката е комбинирана с дискова обработка на почвата, което позволява засяването на различни видове култури както при конвенционални, така и за технологии за минимална обработка на почвата. Иновативната система PSP позволява на сеещите ботуши да поставят семената прецизно на еднаква дълбочина по цялата работна ширина на машината, както и осигуряват перфектно копиране на терена, както в напречно, така и в надлъжно сечение.


Мулчер Bednar MM7000
Това е широк ротационен мулчер за обработка на обрасли, необработени терени, растителни остатъци на обработваема земя (от царевица, слънчоглед, рапица и др.), както и самопорасли дръвчета. Машината има работна ширина 7 м, която я прави високопроизводителна. Оборудвана е с вентилатор, предназначен за почистване на растителните остатъци от повърхността на корпуса на машината.


Нова серия прикачни пръскачки FarmGem Innovator - Ново
Прикачната пръскачка Innovator предлага на фермерите икономично решение с работен захват на стрелата 24 м. Пръскачката има 5 мембранна помпа със самозасмукване и дебит 210 л/мин, електронна система за контрол Bravo 4000LS T със цветен дисплей и автоматичен контрол на нормата, 7 секции на стрелата и автоматичен контрол, както и сензорен монометър и редица други екстри като стандартно оборудване.


ER.MO плуг - модел Evolution 125 - Ново
Това е 5 корпусен обръщателен плуг за трактори с мощност от 110 до 200 к.с. Плуговете от серия Evolution са униклани благодарение на липса на отвори и заварки по основното шаси, което води до дълъг живот. Регулируемият по височина теглич може да се адаптира към различни условия на работа и по този начин гарантира перфектно позициониране на машината спрямо рамената на трактора.


Дискова брана ER.MO - серия DMX - Ново
Браните от тази серия са предназначени за трактори с мощност от 150 до 300 к.с. Дисковите брани серия DMX се използват едновременно за обработка и миксиране на растителните остатъци чрез метода на минимална обработка на почвата. DMX е универсална машина, която може да работи както в необработени твърди почви, управлявайки голямо количество растителни остатъци, така и след оран - за предсеитбена подготовка на почвата.


Самоходна пръскачка Agrifac Condor IV 4000 л и 36 м стрела
Agrifac Condor MountainMasterPlus е самоходна пръскачка с клиърънс – до 2 метра. Тя дава възможност за прецизно пръскане дори в най-стръмни наклони. Пръскачката използва уникалното Agrifac StabiloPlus шаси с регулируем клиренс от 130 до 200 см, като всяко колело разполага със собствен цилиндър за изравняване на шасито при стръмни наклони. Системата за автоматично нивелиране осигурява перфектна стабилност на машината на всички оси, ляво/дясно както и отпред/отзад. Agrifac Condor MountainMasterPlus е първата пръскачка, която може да работи безопасно на стръмни терени с пълен капацитет, резервоар с обем 5000 литра, а пръскащите щанги с работна ширина до 48 метра. С опцията MountainMasterPlus пръскачката Agrifac Condor се изравнява на терени с наклони до 32%.

Телескопични товарачи Merlo
На БАТА Агро 2017, на щанда на Римекс ще бъдат показани телескопичните товарачи Merlo P27.6, Merlo TF38.7, Merlo TF35.7-115. P27.6 - новата модификация в най- лекия клас. Вече с най- голямата товароподемност в този клас - 2700 кг при същите габарити - 1,80 x 1,90 x 3,90 м и тегло 4900 кг. Скоростта 40 км/ час е другото отличително "най-" в този клас.TF35.7-115 - също най-новата модификация с двигател Tier IV final и вече познатите динамични и товароподемни качества на машината.TF38.7-120 - модел правещ паралел между последното и предишното от MERLO.


Прикачен гроздокомбайн Pellenc 8090 SP
Прикачният гроздокомбайн Pellenc 8090 SP е оборудван със система Selectiv’ Process 2 за автоматично почистване и сортиране на грозде. Тази система гарантира високо качество на прибраната реколта – почистено и селектирано, без увреждане на зърната и нарушаване на структурата на чепките и като краен резултат 99.8% чистота на реколтата! Машината удобно се управлява от кабината на трактора чрез конзола Easy Smart. Системата за самодиагностициране спомага за добрата поддръжка на машината. Безпроблемно работи при наклони до 32.5%.

Ръчни инструменти Pellenc
По време на БАТА Агро 2-17, Римекс ще покаже специализирани ръчни инструменти за контурна резитба, както и специализиран щанд с ръчни акумулаторни инструменти за лозарството: лозарски ножици, връзватели за лозя, култиватори, верижни триони и други.
 

За повече информация: 0879 999 990; office@rimex.bg