• bg
  • Search

Новини

Римекс обръща поглед към фамилните стопанства с нов бранд икономична техника (ВИДЕО)
Римекс обръща поглед към фамилните стопанства с нов бранд икономична техника
15.05.2018 г.

Римекс Технолоджийс проведе демонстрация в своята търговско-сервизна база в село Борован. Компанията представи пред земеделците технология за предсеитбена подготовка и сеитба на царевица.

Сред специалните гости бяха Агрополихим и KWS, които представиха пред фермерите техните продукти, торове и семена. По време на тази демонстрация бе представен новия бранд машини Agrimir, който от тази пролет е вече в портфолиото на фирмата.

Пълната гама селскоспонанска техника Agrimir е насочена към малки и средни земеделски стопанства, които търсят гарантирано качество на оптимална цена. Машините с марка Agrimir са проектирани за работа и в най-трудни условия, защото се произвеждат от качествени материали, което гарантира висока производителност и надеждност.


Марио Лазаров - Изпълнителен директор на Римекс Технолоджийс заяви:

"Ние днес направихме една демонстрация, която този път имаше по различен фокус, а именно: фокусираме се върху по-малките и средни зърнопроизводители. Затова и показахме по-малки почвообработващи и изсяващи машини, за да запълним нуждите
в този сектор, в който никой не се фокусира.

Ние се насочихме в тази посока, за да покрием целият ранг от клиенти, според техните нужди, като по този начин разширяваме и нашият диапазон на пазара.

По време на демонстрацията показахме и нашата иновативна No-Till технология, която спечели златен медал за иновации на Пловдивското изложение Агра тази година. Тя представлява кит, който се монтира върху всяка една пролетна сеялка и превръща машината в No-Till технология.

Вече има агрегатирана сеялка Vaderstad Tempo R с този кит на американската компания Martin Till, която вече е в действие и зася своите първи над 4000 дка и клиентите са много доволни.


Георги Иванов, Агро Трейд Комерс, гр. Плевен заяви по повод използвана технология:

"Миналата година погледнахме тази технология есента и решихме да
пробваме да я приложим, защото изглеждаше надежно и по този начин запазваме влагата, като в същото време намаляваме разходите от енергия на машините, износване, горива, работна ръка. Тази година засяхме по този начин, с тази сеялка 6000 дка царевица и за момента се представят много добре. 

Използвахме сеялка Vaderstad Tempo R, 12 редова. Видяхме, че Martin-Till ще стане да се прикачи към нея и преоборудвахме нашата сеялка и вече си става директна сеялка.

Когато имаме площи, на които не прилагаме тази технология, вдигаме просто Row Cliner приспособлението и си караме по стандартния начин.  Виждате сега какъв засушлив период настана и където сме обработили с тежки обработки, влагата в горния слои я няма, а тук под покривните култури влагата се е запазила,
защото сме разровили само там където сме засяли. Мартина ни помогна като почиства реда и сеитбата става равномерна.

Гостите получиха подаръци от компанията, която ги покани и на следващото си мероприятие - участието в голямото селскостопанско изложение Бата Агро, което ще се проведе от 15 ти до 18 ти май в Стара Загора.

Марио Лазаров - Изпълнителен директор на Римекс Технолоджийс заяви още:

Предстои Бата Агро, където ще покажем доста повече машини от тук и ще покажем цялата концепция, върху която се фокусираме през 2018 г. Всичко ще бъде налично по време на изложението, ще може да се тества, да се правят опити и демонстрации както е било винаги. По време на Бата Агро ще направим голяма премиера, която ще анонсираме непосредствено преди събитието. Ще ви очакваме да ви видим на Бата Агро!