• bg
  • Search

Новини

Български земеделци посетиха BEDNAR Field Day 2017 по покана на Римекс (СНИМКИ)
BEDNAR Field Day 2017
29.06.2017 г.

Широко портфолио на агротехника и интересна програма, придружена с хубави климатични условия, събраха в Městec Králové невероятен брой посетители - 2 098 от целия свят. Група български земеделци посетиха най-мащабното мероприятие, което се организира ежегодно от чешкия производител на земеделска техника - BEDNAR.

Над 5 часа екипът на Bednar FMT презинтира на посетителите нови продукти и иновации за 2017 година, показвайки по-голямата част от портфолиото си и на демонстрационното поле. 

 

Събитието тази година отбелязва и 20-годишнината от основаването на компанията, като мероприятието бе проведено под патронажа на Marian Jurečka, Министъра на Земеделието на Чехия. 


Първият, който взе думата при откриването бе Жорж Собота, председател на борда на ZS Sloveč , който благодари на BEDNAR за отличното сътрудничество.

„Имам честта да работя с успешни хора, които изградиха компания със световно значение в продължение на 20 години. Горд съм с това, че развитието и тестването на световно известната днес марка машини започна именно тук, в Sloveč“, в града, който се намира на 5 км от мястото на провеждането на днешното събитие."  
 

Късметът съпътства подготвените, които избраха Bednar


По време на словото си Ladislav Bednář, собственикът на BEDNAR FMT подтвърди, че организирането на Деня на Полето е криело и своите рискове:

„Днес е прекрасно слънчево време, но само преди няколко часа, вчера, ние бяхме сериозно обезпокоени от факта, че няма да можем да демонстрираме нашите машини,” заяви той. Снощи, количеството валежи достигна 16 мм, а само на няколко км на юг – 50 мм.

Но късметът съпъства подготвените, и организаторите на Деня на Полето бяха наистина добре подготвени. Г-н Bednar благодари на клиентите на Bednar за тяхното доверие.

„Денят на Полето е една възможност да се срещнем с всички вас и да ви благодарим за всички сделки, които направихме заедно. Също така, да благодарим и на тези, които проявиха интерес към нашите машини, счастливи сме да ги демонстрираме пред вас, както и да ви покажем напълно новите ни модели,“ допълни Ladislav Bednář.
 

Най-новите Bednar Продукти и Иновации бяха представени на Деня на Полето 2017


Демонстрационното поле бе разделено на отделни парцели по видове култури и агротехнически операции. Още на входа на изложбените площадки, гостите забелязаха новото поколение сеялка BEDNAR OMEGA в 6 метрова версия.
Сред новите машини бе представена новата брана за слама BEDNAR STRIEGEL-PRO 9000 PN заедно в група машини с мулчера Bednar MZ6000 с вентилатор, като технологично решение за справяне с голямо голичество растителни остатъци след жътва.  
SWIFTER SO 6000F компактор бе също презентиран на полето с новия модел преден ролер за работа в глинести почви, а култиваторът SWIFTERDISC бе оборудван с преден режещ ролер, за по-добро нарязване на растителните остатъци. По време на полевите тестове стана ясна високата производителност и отлично разрязване на сплъстените почви в стърнищата.Премиерата си направи и новият модул за торовнасяне - Ferti-Box FB 1500 TN, агрегатиран към чизелов плуг Terraland. Машината е създадена за по-малки стопанства. Предимството на бункера се заключава в това, че той може да бъде мoнтиран и на всички модели чизелови плугове Terraland TN.  Представената машина бе с 11 продълбочаващи органа, специално разработена за висококачествено повечно размесване и аериране на дълбочина до 65см. Всеки от работните органи е с активно пружинно окачване, а в края на машината е поставен ролков валяк с иглени шипове за за перфектно разбиване на буците и подравняване на почвата.По време на полевите тестове земеделските производители видяха и новия модел култиватор за окопни култури с течно торовнасяне - BEDNAR Row Master RN 6000. Показаната машината е 8 редова с разстояние между редовете 70 см. Максималният брой редове достига 18. Автоматичното водене на машината се осъществява чрез оптична система Culti Cam.
Изключително силен интерес предизвикаха новите селяки за слята повърхност - ​BEDNAR OMEGA OO_L  с работни версии от 6, 4 и 3 метра, които също бяха демонстрирани на полето. Новите сеялки са оборудвани с полиетиленов бункер за семена, а работните дискови профили с форма "X" вече са с по-малки дискове (460 мм) в сравнение с предишните модели OO (520 мм). Сеялките OMEGA OO_L са по-леки, следят по-добре трактора, изискват по-малко мощност и осигуряват перфектно сеитбено легло по продължение на полето.
BEDNAR FIELD DAY 2017 бе посетен от общо 2 098 посетители, които разгледаха 28 нови машини. Особен акцент по време на събитието беше прецизното земеделие и внедряването на нови технологии в процесите на почвообработка, торене и сеитба. Всички машини BEDNAR могат да бъдат свързани посредством ISOBUS терминали към всичи съвременни GPS и автоматизирани системи за управление на работните процеси в стопанствата.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ BEDNAR FIELD DAY 2017

 


Повече информация за новите машини BEDNAR можете да получите на : info@rimex.bg ; 0879 999 990