• bg
  • Search

Новини

BENDAR OMEGA 6000 - сеялката за висока доходност в зърнопроизводството (ВИДЕО)
BENDAR OMEGA 6000
31.10.2017 г.

Прецизна предсеитбена подготовка комбинирана с дискова обработка на почвата, грижовното управление на почвената влага и прецизното полагане на семена на еднаква дълбочина по цялата ширина на машината, равномерното покълване на семената с гаранция за  отглеждането на оптимален брой растения на единица площ и наличието на минимална конкуренция между растенията -  всичко това ви дава сеялката BENDAR OMEGA 6000.

BENDAR OMEGA 6000 е комбинирана с дискова обработка на почвата, което позволява засяването на различни видове култури както при конвенционални, така и при  технологии за минимална обработка на почвата.

Сеялката извършва няколко операции: обработка  на повърхността на почвения профил, с  цел да се създаде оптимална начална среда за семената, изравняване на повърхността, торовнасяне, умерено валиране на почвата с гумения валяк и прецизна сеитба на избраната работна дълбочина, използвайки PSP система - специална система за прецизно полагане на семената.


Системата PSP позволява на сеещите ботуши да поставят семената на еднаква дълбочина по цялата работна ширина на машината, както и гарантират перфектно копиране на формата на терена, както в напречно, така и в надлъжно сечение.
Цветен тъчскрийн дисплей позволява лесното управление, калибриране и мониторинг на BENDAR OMEGA 6000. От тук може да се задава прецизно сеитбената норма и да се следи количеството семената в бункера, както и обработените до момента площи. Данните за извършените агротехнически операции със сеялката могат да се експортират в база данни, която да се ползва от софтуер за управление на разходите и машините в стопанството.


В базовата версия на селяката, е възможно механично калибриране на сеещия апарат в задната част на машината. Сеялката е оборудвана отпред с 2 реда 520х5 мм дискове (Twin-Disc) за почвообработка, гумен валяк (размер на гумата 425/55 R17) за уплътняване и изравняване на почвения слой, двойни сеещи ботуши, прикрепени към паралелограм (PSP система). Защитата на работните органи от камъни е индивидуална.


Натискът върху всеки сеещ ботуш е 130 кг, а междуредовото разстояние може да се регулира, в зависимост от културите, които се сеят.

Именно системата за хидравличен натиск на сеещите ботуши позволява да се работи както при тежки почви, така и и в екстремни условия.

Как работи сеялката BENDAR OMEGA 6000 в реални условия споделя г-н Асланов, мениджър ПР Инвест, село Търнене. Компанията обработва 9000 дка и отглежда: слънчоглед, нахут, леща, рапица.

"Спряхме се на сеялката Bednar Omega 6000 заради по-голямата производителност и нейното по-добро представяне в тежки почви, каквито са нашите. С нея сме засяли около 3500 дка, от които 1300 дка са рапица, а останалите са пшеница. Предимствата на сеялката са в дисковата секция, която подготвя почвата и работи много добре. Другите предимства са, че сеялката има натиск на всяка една секция на сеещия апарат и всяка една от тях е независима. Другото предимство е,че е изведен изхода за калибровка на удобно за нас стопаните място. С Римекс се познаваме и си партнираме повече от 10 години, защото сервизът им е на ниво,на разположение са 24 часа в денонощието по всяко време."