• bg
  • Search

Новини

BEDNAR с медал за иновации на Агритехника 2017 (ВИДЕО)
Bednar - silver medal Agritechnika 2017
11.12.2017 г.

Агритехника е синоним на иновации в селското стопанство. Най-добрите селскостопански иновации от цял ​​свят се оценяват от жури, състоящо се от експерти, избрани от DLG (Немска асоциация за селско стопанство), всяка година преди началото на „Агритехника“.

Най-доброто от най-добрите приема наградата в първия ден на изложението на официална церемония. Тази година за първи път бе отличен производител от Чехия - компанията BEDNAR. Журито присъди на компанията сребърен медал за нейната разработка, CULTI CAM - камерата за насочване на окопен култиватор в редови култури.

Заедно с нарастващите изисквания и по-стриктното законодателство, касаещо употребата на химически препарати за защита на културите, се проучват нови и иновативни методи за механична обработка. Този метод може да се използва както при специални култури или биологични стопанства, така и при традиционно земеделие.

„Нашите продажби на междуредови култиватори са стабилни, а именно в Чешката република и във Франция. През следващите години очакваме голямо увеличение в механичната обработка на широкоредови култури и в други страни“, казва Jan Bednář, Мениджър продажби и маркетинг в BEDNAR. 
ROW-MASTER RN 9600 на Агритехника, 18-редова версия за захарно цвекло, оборудван с  лемежи
Компанията Claas съвместно с BEDNAR, чешкия производител и група други компании, разработиха нова 3D камера с висока разделителна способност за водене на междуредови култиватори. Камерата анализира структурата на листата в редовете на базата на тяхното оцветяване и пространствения им обем.Софтуерът е способен да идентифицира редовете на културите въз основа на задълбочен анализ и точно изчисляване на контролните сигнали, дори при много ветрови условия, във вегетация, с висока степен на плевели и растения, които не са зелени. Новата система с камера постига по-висока точност дори при трудни условия и по този начин позволява по-висока работна скорост, което увеличава ежедневната производителност. „Това е исторически успех за чешкото земеделие. За нас е голяма чест. Това е още една стъпка към постигането на нашата корпоративна визия", добави Jan Bednář.