• bg
  • Search

Новини

Agrifac представи обновен модел на самоходната пръскачка Condor Endurance
Agrifac Condor Endurance
26.02.2018 г.

Холандската компания Agrifac, производител на самоходни пръскачки от висок клас, демонстрира сериозна заявка за разширение на пазарния си дял в Европа. След реализираната инвестиция от близо 14 млн.евро в нов завод, компанията вече има капацитет да произвежда над 500 самоходни пръскачки годишно, при средно 200 до момента.

Успехът на Agrifarc се дължи на съчетанието между нови технологии, прецизност и безупречна здравина на всички материали, използвани в производството. Същевременно, самоходните пръскачки Agrifac се предлагат на пазара на много конкурентни цени в сравнение с други брандове, произвеждащи трактори и които не са специализирани до най-малкия детайл при пръскачките, както е при Agrifac.

Новият завод на Agrifac в Холандия разполага с изключително разширени площи, които позволяват производство и тестове на самоходни пръскачки с ширина на пръскащите рамене до 80 метра!

Новата генерация самоходни пръскачки Agrifac Condor Endurance започват да се произвеждат серийно през Април, като към момента предварително са продадени 102 бройки.

Досега използваните двигатели Volvo, в новата серия са заменени с 9,6 литрови дизелови Cummins, осигуряващи мощност от 420 к.с. ( при 320 к.с. до момента). Забележителното при новите двигатели е, че те покриват напълно изискванията за вредни емисии Tier 5.

Първоначално новата серия пръскачки Agrifac Condor Endurance ще се предлага само с големия 8000 литров резервоар за пръскане, както и с 55 метрови щанги. Такова съчетание за висока производителност няма при нито един друг бранд - производител на самоходни пръскачки.

Друга новост при новите Condor Endurance, която цели да отговори на конкуренцията при Horsch е, че вече се използва собствена система за интелигентен електронен контрол на височината на пръскащите щанги, която замества досегашната опция от Norac. Пръскачката има иновативни сензори с пълно покритие в 4 посоки, което осигурява перфектна прецизност при площи с различна височина на посевите и в наклонени терени. Сензорите работят изключително точно и контролират подаваната доза препарат дори при поява на вятър и ветровити пориви по време на пръскане.

В кабината на новата Agrifac Condor Endurance виждаме нов EcoTronic Plus цветен мултифункционален тъчскрийн дисплей, който управлява общо 600-те сензора на машината и интегрира всичко на едно място - удобно и лесно за управление.За повишаване на удобството на оператора вече е налице изцяло кабина със собствено независимо окачване, а в интериора седалката вече е Grammer - електрическа с подгряване.

Благодарение на новия софтуер и компютърен терминал работещ с данните от картирането на полетата, обновената пръскачка може да спести значително количество скъпи препарати, като прецизно дозира в обработваемите площи - точно толкова препарат колкото е необходим.
Електронно управляемите дюзи позволяват автоматично саморегулиране на пръскането, като имат капацитет за отваряне/затваряне до 100 пъти в секунда, което гарантира върхова прецизност!

Като допълнителна екстра, от Agrifac преди дни изненадаха земеделските производители с предложената опция за пръскащи щанги, изработени от карбонови фибри.

Повече информация относно цени и технически спецификации на моделите AGRIFAC, можете да получите от Римекс Технолоджийс - официален вносител на марката за България  - 0879 999 990   www.rimex.bg