• bg
  • Search

Новини

Agrifac отваря нови хоризонти в пръскането с индивидуален подход към всяко растение
Посещение на Римекс по време на Agrifac NEED Farming
27.03.2018 г.

Екипът на Римекс Технолоджийс заедно с група VIP клиенти на фирмата и собственици на пръскачки Agrifac наскоро посетиха ключово в историята на компанията Agrifac събитие, което съчета няколко значителни в развитието на компанията факта: откриването на нова фабрика, затвърждаването на концепцията на Agrifac NEED Farming чрез демонстриране на нови технологични разработки и представяне на новия модел пръскачка Condor ENDURANCE II.Новите технологични разработки на Agrifac - гениални в осигуряването на грижа за всяко растение

Демонстрираните пред фермерите технологични разработки на Agrifac, поставиха на ново ниво грижата за културите. По своето същество, те се оказаха брилянтно прости, но гениални, защото позволяват грижите за културите да бъдат сведени на ниво всяко растение с неговите индивидуални нужди!

Постоянната връзка с фермерите, в съчетание с визията на Agrifac за бъдещето на земеделието доведе до създаването на един напълно иновативен продукт - пръскачката Condor Endurance II.Лесен достъп и пълна безопасност

Новата пръскачка Condor Endurance II е конструирана така, че работата на оператора винаги е чиста и безопасна, както по време на пръскане, така и по-време на поддръжка, без риск от замърсяване и грешки. Именно затова машината е разделена на няколко зони:

Предна част на пръскачката – около и под кабината, за оптимално бързо зареждане на машината, централна част на машината - основния бункер и помещение за съхранение и задна част – пространството, включващо система от помпи и електрическа инсталация, с бърз и лесен достъп за поддръжка.
Новият комплект LED светлини спомага не само за лесна видимост по време на работа с високи скорости, но и за наблюдение и контрол, какво се случва около машината. Независимото окачване на кабината, завиването на калниците с колелата, дават висока ергономичност и неповторима видимост на опаратора.Конзолата за управление EcoTronicPlus II включва напълно новите интегрирани подлакътник и джойстик за максимално улеснение на работа и висока производителност. Системата е конструирана единствено за процесите на пръскане и е оптимизирана така, че работата да бъде свършена безпогрешно.


По-малко въздействие върху културата и почвата

Просветът на колеята при Condor Endurance II е увеличен до 138 см, правейки новия модел още по-многофункционален. Този просвет е възможен благодарение на новия дизайн на шасито, при който има възможност да се монтират гуми с диаметър до 230 см. Предимството на високия просвет и тесния радиус на завиване се заключава в по-малкото увреждане на културата, което от своя страна води до по-нисък натиск върху почвата на см2.

Заключение: Пръскачка Condor Endurance II с пълен резервоар 8 000 л, стрели 24-55 м, скорост на движение до 60 км/ч е с по-ниска степен на въздействие върху почвата и културата в сравнение с други конкурентни модели известни на пазара!Новите технологични разработки от Agrifac  = Нови измерения в пръскането

AiCPlusИнтелигентната AiCPlus система от камери, се монтира върху стрелата и директно изследва и анализира културата. Без нужда от допълнително време за обработка на резултатите, с помощта на DynamicDosePlus, необходимата доза се прилага моментално.

DynamicDosePlus
Докато StrictSprayPlus ви дава възможност да пръскате с една и съща зададена норма, чрез системата DynamicDosePlus вече е възможно дозата да се регулира спрямо нуждите на всяко растение поотделно, прилагайки съдържанието на картите. Това е първата система в света, която използва картите на ниво всяко растение за моментно изчисляване на дозата, нужна за всяко растение индивидуално.  

SmartDosePlusСистемата SmartDosePlus намалява драстично количеството остатъчен химикал в основния резевоар чрез инжектиране и смесане на активното вещество в системата за пръскане. Основният резервоар съдържа само чиста вода. Новият смарт дизайн на клапаните на помпата в комбинация с брилянтно простия софтуер за управление, предполагат пълна постоянна циркулация на разтвора в стрелата и смесване преди пръскането, което води до липса на утайки и необработени пространства.  

StrictHeightPlusТази система контролира височината на стрелата по време на пръскането. Тя гарантира перфектно качество на пръскане, чрез осигуряване оптимално разстояние до културата. Тази система доразвива системата BalancePlus, като съчетава възможностите на променливата геометрия заедно със свободното окачване на стрелата. Следователно, стрелата може да се движи свободно и независимо, докато движенията на машината не се предават към стрелата, осигурявайки стабилност, която подобрява максимално качеството на пръскане.